Van de voorzitter

27 september t/m 29 september staan de Vezeldagen in de kalender.

Zorg dat ze ook in jullie agenda komen te staan want het beloofd weer een boel gezelligheid.

Met de kindermiddag hebben we weer een mooi programma. Het thema is Mobiliteit en voertuigen. Verderop in deze krant is hier meer over te lezen.

Op de vrijdagavond is er het Vezelfoodfestival. Vorig jaar was het een gezellig samenzijn voor het hele dorp. Dit jaar gaan we eerder van start en er is meer keuze qua eten om te proeven. Aansluitend is er in “Cafe de Tent” weer de gelegenheid om te kaarten, darten of te biljarten.

Zaterdagochtend zullen de vissers weer gaan strijden om de grote prijzenpot. Later in de ochtend zullen de Krimse motoren weer gaan starten met een mooie toerrit. Meer details zijn verderop in de Vezelkrant te lezen.

De Miss verkiezing gaat dit jaar niet door. De reden is dat de hoeveelheid meiden in de leeftijdscategorie minimaal waren in dat bepaalde geboortejaar. Destijds waren er schoolklassen met heel veel jongens. Oproep voor jonge ouders om, voor de toekomst, voldoende aanwas voor de Miss verkiezing aan te blijven leveren.

Hier voor in de plaats komen de Highlandgames. Geef je op met een gezelschap om op een leuke manier de strijd met elkaar aan te gaan. Na de Highland games hebben we traditioneel het gratis patat eten.

Zaterdagavond willen we jullie graag op tijd uitnodigen in de tent. Van 20:00 tot 21:00 uur kun je tegen inlevering van het entreekaartje munten kopen tegen gereduceerd tarief: 10 munten voor de prijs van 5. De reden dat we jullie op tijd uitnodigen is niemand minder dan René Karst!

Die Verrückte Halbe Stunde 538 en Code Oranje vullen de rest van de avond in en staan synoniem voor feest.

De zondagmiddag staat in het teken van het darttoernooi. Vele koppels zullen strijden om de mooie hoofdprijs van 600 euro.

Dit jaar is mijn laatste jaar in de commissie van de Vezeldagen. Na 9 jaar wordt het tijd om het stokje over te geven. Wie dat wordt is nog niet duidelijk, dus als iemand zin heeft om met een enthousiaste club een mooi evenement te organiseren kan die contact opnemen met iemand van onze commissie.

Rest me nog om iedereen te bedanken: alle sponsoren die al jaren de Vezeldagen ondersteunen, de vrijwilligers die achter de schermen assisteren en natuurlijk de mede commissie leden. Met elkaar hebben we met veel plezier dit prachtige evenement mogen organiseren.

Veel plezier met de Vezeldagen 2019 waar iedereen vanzelfsprekend van harte welkom is!

Jos Mellema

Voorzitter.